Kävimme luokan ja musiikinopettaja Tainan kanssa perjantaina 4.10.2019 katsomassa Musiikkitalolla Helsingissä operetin nimeltä Soirée Offenbach – Ilta Jacques Offenbachin Operettisävelmien parissa.

Lähdimme koululta kesken matikantunnin bussipysäkille. Menimme bussilla 159 Matinkylän Isoon Omenaan ja siitä metrolla Rautatientorille. Rautatientorilta kävelimme Musiikkitalolle. Matkan varrella näimme mielenosoituksen ja katselimme aukiota, josta näkyi monia kulttuuriin liittyviä rakennuksia. Sitten menimme sisään Musiikkitalon alakertaan, odottelimme hetken ja pääsimme sisään saliin.

fullsizeoutput_2

Operetti alkoi orkesterin soitolla ja kapellimestarin lyhyellä puheella. Operetin tarina sijoittui 1900-luvun alkuun, ja henkilöt olivat silmäätekeviä kulttuuri-ihmisiä. Meille siis esitettiin kohtauksia ja lauluja esimerkiksi opereteista Ofreus Manalassa, Kaunis Helena ja Hoffmannin kertomukset. Tapahtumapaikkana oli salonki, ja sen arvoiseksi se olikin lavastettu. Puvut olivat myös hienoja. Operetissa laulettiin ranskaksi, ja suomennokset näkyivät ylänurkassa taululla. Laulajat olivat selvästi ammattilaisia, sillä he osasivat laulaa todella hyvin ja taitavasti. Monet lauloivat myös todella korkealta.

Operetin jälkeen lähdimme metrolle ja juoksimme bussiin, johon onneksi ehdimme, vaikka emme jaksaneet juosta koko matkaa. Operetti oli hyvä kokemus, ja todellisuus oli  mielestäni parempi kuin odotukset.

fullsizeoutput_405